Dzień dobry!


Dzisiaj zapraszam na przepyszną, aromatyczną kawę z białą czekoladą i tahini, czyli pastą sezamową. Myślę, że ta wersja kawy przypadnie na pewno do gustu, kto lubi kawowe eksperymenty.
Tahini to pasta na bazie nasion sezamu używana do przygotowywania wielu potraw. I jak się okazuje jako, dodatek do kawy jest idealna.


                                  


Kawa z białą czekoladą i tahini
skład:
szklanka wrzącej wody
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1 łyżka tahini
1 łyżeczka cukru
bita śmietana
uprażone ziarna sezamu
Przygotowanie:
W rondelku zagotować wodę, dodać posiekana czekoladę, mieszać aż się rozpuści czekolada, dodać rozpuszczalną kawę, cukier i tahini, wszystko razem mieszać aż się składniki połączą. Przelewamy do filiżanki, dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy uprażonymi ziarnami sezamu.






























Źródło:
https://oryginalnysmak.pl/kawa-z-biala-czekolada-i-tahini/

Brak komentarzy: