Dzień Dobry!


Za oknami coraz chłodniej, już pojawia się mały mrozik na dworze. Dziś mam dzień wolny od pracy więc postanowiłam wybrać się na spacer. Na dworze mroźno, po godzinnym spacerku nieźle zmarzłam. Postanowiłam, że się rozgrzeje, a najlepiej to pyszną, pachnącą, rozgrzewającą w mroźny dzień, kawą zbożową. Można ją podać nawet naszym pociechom. Do tego dynia, która jest zdrowa, imbir i miód to samo zdrowie.



Imbirowo-dyniowa kawa zbożowa.
Skład:
2 łyżki purée z dyni
1 łyżeczka miodu
200 ml wody
ok. 1 cm kawałek imbiru
2 duże łyżeczki kawy zbożowej inki
20 ml zagęszczonego mleka niesłodzonego
Przygotowanie:
Do szklanki nakładamy purée z dyni i mieszamy z miodem. W garnuszku gotujemy wodę wraz z umytym i pokrojonym kawałkiem imbiru. Po 5 minutach ściągamy z ognia, imbir wyjmujemy i dodajemy kawę. Zaparzoną wlewamy do szklanki z dynią. Mleczko ubijamy i wlewamy do kawy. Smacznego!!!















































































































































































Źródło:
https://mientablog.com/imbirowo-dyniowa-kawa-zbozowa-cynamonem/


Brak komentarzy: