Witajcie!


Dzisiaj zapraszam na kolejną podróż, tym razem do Maroka.
Maroko to wielobarwna i orientalna kompozycja kultury arabskiej, niepowtarzalne i najstarsze na świecie muzułmańskie królestwo, w którym wakacje będą z pewnością niesamowitą przygodą. To kraj niezwykle urozmaicony krajobrazowo.
Herbata marokańska, czyli maghrebi to napój tradycyjnie pijany nie tylko w Maroko, lecz także w Algierii, Libii oraz Tunezji.

Herbata po marokańsku
Składniki:
1 łyżka zielonej herbaty
1 łyżka suszonej mięty, można zastąpić ja kilkoma gałązkami świeżej mięty
2-3 łyżki cukru
wrzątek
Przygotowanie:
Herbatę parzymy wrzątkiem w niewielkim czajniczku. Do herbaty dosypujemy od razu miętę, by parzyła się razem z herbatą. Cukier można dodać do czajnika. Około 10 minut to wszystko razem parzyć. Po zaparzeniu przelewamy herbatę do szklaneczek. Mamy świetną miętowo- zieloną herbatę, którą na pewno zaskoczycie swoich gości.
POLECAM!!!







Źródło:
https://www.czajnikowy.com.pl/herbata-marokanska-przepis-pochodzenie/

Brak komentarzy: