Dzień dobry!


Dzisiaj mam coś pysznego dla miłośników czarnej kawy. Kawa z michałkami kokosowymi, ale jeśli nie lubisz kokosa, to można zrobić, taką samą kawę z klasycznymi michałkami są też białe ze skórką pomarańczową. Te małe czekoladowe cukierki z orzeszkami są popularne już od wielu lat. Pijąc taką kawę z cukierkami mamy kawę i deser w jednym.

Kawa Michałkowo kokosowa
Składniki:
3 michałki kokosowe
odrobina mleka
100 ml czarnej kawy
Przygotowanie:
Kawę parzymy wedle uznania. Do garnuszka wlewamy tyle mleka, żeby przykryć dno. Dodajemy michałki, podgrzewamy, dopóki cukierki się nie rozpuszczą. Dodajemy gorącą kawę i mieszamy. Podajemy bez mleka, jak ktoś lubi bardzo słodką, można dosłodzić.
















Źródło:
https://www.2drink.pl/kawa-michalkowa-kokosowa/

Brak komentarzy: