Dzień dobry!
Zaczynamy dziś dzień na słodko. Postanowiłam wrócić do kawy, która kojarzy mi się z dzieciństwem. Kawa zbożowa bardzo dobrze wpływa na organizm. Nie uzależnia i wykazuje wiele działań prozdrowotnych. Nie wiem, czy wiecie, ale 49 lat temu polscy naukowcy opracowali recepturę rozpuszczalnej kawy zbożowej Inka. Skład i proces technologiczny pozostał dokładnie ten sam. Jedynie co się zmienia to opakowania i wyśmienite dodatkowe smaki. Dziś moja propozycja to Kawa karmelowa.
Kawa karmelowa
Składniki:
2 łyżeczki inki karmelowej
1/2 szklanki wrzątku
1 szklanka gorącego spienionego mleka
ok. 6 łyżek sosu karmelowego
Przygotowanie:
Do szklanki wlej 3 łyżki sosu karmelowego. Delikatnie dodaj mleko wraz z pianką. Cienką strużką przez warstwę piany wlej inkę. Wierzch udekoruj sosem karmelowym. I gotowe!
Źródło:
https://inka.pl/pl
Brak komentarzy: