Witajcie! 


Dzisiaj będzie zdrowo i pysznie. Przepis na ten sok zaczerpnęłam z książki Soki i Detoks” ale troszkę go zmodyfikowałam.


Mango podnosi odporność, wzmacnia kości, odżywia mózg, spowalnia wzrost komórek rakowych. Przeciwdziała anemii, zwiększa przyswajalność żelaza. Zwiększa krzepliwość krwi, obniża poziom cholesterolu. Odżywia skórę, korzystnie działa na narząd wzroku.

Pomarańcza jest znakomitym źródłem witaminy C, beta-karotenu i witamin z grupy B.

Gruszka jest bogata w fosfor, wapń, magnez, sód, miedź oraz jod. Zawiera także witaminy A, B1B2B6, C i PP

Jabłko to najbardziej popularny owoc, który skrywa w sobie moc witamin i minerałów. Przede wszystkim jest bogate w witaminę C, także mnóstwo fosforu, wapnia, sodu i magnezu.

Przejdźmy do przepisu :)

Składniki:

1 dojrzałe mango
1 pomarańcza
1 gruszka
1 jabłko
pół łyżeczki sproszkowanego imbiru

Przygotowanie:

Myjemy wszystkie owoce, mango oraz pomarańcze obieramy ze skórki. Wszystkie owoce kroimy na kawałki. Przygotowane owoce umieszczamy w sokowirówce. Uzyskany sok doprawiamy imbirem. Sok można podawać z kostkami lodu.
Polecam naprawdę pyszny !!!




źródło:
Książka " soki i detoks"
www.zywienie.abczdrowie.pl

Brak komentarzy: