Witajcie!!!
Oczywiście moja wersja jest troszkę inna niż oryginalna z internetu, ale myślę, że posmakuje także osobom, które nie przepadają za tradycyjną kawą. Jest zdrowsza niż tradycyjna mała czarna, a do tego wygląda bardzo efektownie. Myślę, że co do syropu to można użyć wedle uznania, ja akurat nie posiadałam w domu karmelowego, więc zrobiłam z irisch cream.
Skąd właściwie nazwa bumblebee coffee? To angielskie nawiązanie do trzmiela, bo napój ten występuje w kolorach przypominających ubarwienie tego owada. Być może nie brzmi to zbyt zachęcająco, ale zapewniam smakiem, zachwyci.
Bumblebee coffee
skład:
kostki lodu
120 ml soku pomarańczowego
25-50 ml espresso
15 ml syropu irisch cream
Sposób przygotowania:
Wysoką szklankę należy napełnić kostkami lodu, a następnie wlać sok pomarańczowy i syrop. Kolejnym krokiem jest dodanie espresso i delikatne wymieszanie.
żródła:
Brak komentarzy: