Dzień Dobry!


Mam coś wyjątkowego dla smakoszy krówek. Smak krówki to dla mnie smak z dzieciństwa nie wiem jak dla was. Krówki to cukierki przyrządzone z cukru, mleka i masła. Maja słodki karmelowy smak. Rozpływają się w ustach. Okazało się, że też są doskonałym dodatkiem do kawy.

Mleczna krówka
Składniki:
3 łyżeczki inki klasycznej
200 ml mleka
125 ml wody
3-4 cukierków krówek
kostki lodu
Przygotowanie:
3 łyżeczki inki klasycznej rozpuścić we wrzącej wodzie. Odstawić do ostudzenia.
150 ml mleka zagotować i rozpuścić w nim cukierki krówki, lekko przestudzić. Pozostałe mleko spienić. Do blendera wrzucić kostki lodu, wlać mleko z krówkami oraz kawę inkę. Wszystko razem zblendować. Przelać do szklanki, na wierzch wyłożyć spienione mleko. Można udekorować pokruszonymi krówkami.
Smacznego!!!

Źródło:
https://inka.pl/pl/przepisy/mleczna-krowka#przepis

Brak komentarzy: