Witajcie!


Dziś kolejna propozycja na kawę zbożową.
Anatol zbożowa kawa 5 zbóż to naturalna moc smaku i aromatu zamknięta w każdej torebce. Ta kawa to skarbnica smaku i aromatu ze złocistych ziaren prażonego orkiszu, jęczmienia, żyta, owsa i gryki. Kawa zbożowa zawiera 100% naturalnych składników i nie zawiera kofeiny. Polecana jest jako kawa śniadaniowa. 

Kawę zbożową można spożywać z dodatkiem mleka, miodu albo cukru. Smakosze polecają jej podawanie z dodatkiem kardamonu, cynamonu, czekolady, wanilii nawet anyżu. Taką kawę można przez cały dzień, także póżnym wieczorem. Ciekawostka dotycząca tej kawy to że, mimo nie zawiera kofeiny, posiada właściwości pobudzające, ponieważ duże ilości węglowodanów wykazują korzystny wpływ na mózg. 

Pozostaje tylko zalać torebkę wrzącą wodą i pozostawić na 5 minut. Można podać z mlekiem i wtedy ponoć najlepiej smakuje. Może kiedyś spróbuje. Spróbujcie i wy, bo warto.














żródło:
https://zywienie.abczdrowie.pl/kto-powinien-pic-kawe-zbozowa

Brak komentarzy: