SOK-MARCHEW, POMARAŃCZ, GREJPFRUT I GRUSZKA
Marchew to zdrowe warzywo, bogate w cenne witaminy oraz inne dobroczynne i korzystne dla zdrowia składniki odżywcze, takie jak minerały i przeciwutleniacze. Najbardziej znanym składnikiem marchwi jest beta-karoten, który wzmacnia układ odpornościowy, poprawia wzrok, ma działanie antynowotworowe oraz sprawia, że skóra ma ładny kolor opalenizny. Marchew to bogactwo witamin.
Pomarańcza jest znakomitym źródłem witaminy C, bet-karotenu i witamin z grupy B. Pomarańcze są dobrym źródłem błonnika i flawonoidów wzmacniających działanie witaminy C.
Grejpfrut nie tylko zapobiega zwężaniu się naczyń, ale także odblokowuje światło żył i tętnic, które zostały zwężone za sprawą złogów cholesterolu. To właśnie potas, likopen i inne silne przeciwutleniacze zawarte w grejpfrucie wzmacniają ściany naczyń krwionośnych i zapobiegają zawałom, udarom i miażdżycy. Jednocześnie odpowiadają za utrzymanie odpowiedniego poziomu dobrego cholesterolu.
Gruszki są świetnym źródłem glutationu, przeciwutleniacza, który obniża wysokie ciśnienie krwi i zmniejsza ryzyko wystąpienia udaru mózgu. Zawierają potas.
SOK KAROTKA
3 duże marchewki
1 pomarańcza
pół grejpfruta
1 gruszka
Wszystkie owoce podziel na mniejsze cząstki, umieść w sokowirówce, wyciśnij sok.
Marchew to zdrowe warzywo, bogate w cenne witaminy oraz inne dobroczynne i korzystne dla zdrowia składniki odżywcze, takie jak minerały i przeciwutleniacze. Najbardziej znanym składnikiem marchwi jest beta-karoten, który wzmacnia układ odpornościowy, poprawia wzrok, ma działanie antynowotworowe oraz sprawia, że skóra ma ładny kolor opalenizny. Marchew to bogactwo witamin.
Pomarańcza jest znakomitym źródłem witaminy C, bet-karotenu i witamin z grupy B. Pomarańcze są dobrym źródłem błonnika i flawonoidów wzmacniających działanie witaminy C.
Grejpfrut nie tylko zapobiega zwężaniu się naczyń, ale także odblokowuje światło żył i tętnic, które zostały zwężone za sprawą złogów cholesterolu. To właśnie potas, likopen i inne silne przeciwutleniacze zawarte w grejpfrucie wzmacniają ściany naczyń krwionośnych i zapobiegają zawałom, udarom i miażdżycy. Jednocześnie odpowiadają za utrzymanie odpowiedniego poziomu dobrego cholesterolu.
Gruszki są świetnym źródłem glutationu, przeciwutleniacza, który obniża wysokie ciśnienie krwi i zmniejsza ryzyko wystąpienia udaru mózgu. Zawierają potas.
SOK KAROTKA
3 duże marchewki
1 pomarańcza
pół grejpfruta
1 gruszka
Wszystkie owoce podziel na mniejsze cząstki, umieść w sokowirówce, wyciśnij sok.
Brak komentarzy: