SOK Z IMBIRU CZYLI SHOT KTÓRY DAJE KOPA LEPIEJ NIŻ KAWA


Sok z imbiru to propozycja nie tylko dla fanów imbiru i zdrowych shotów ale też wszystkich osób, którym brakuje czasu na wyciskanie soku.
Przygotowanie tego imbirowego shota zajmuje kilka minut. Mycie wyciskarki to również pestka w porównaniu z myciem wyciskarki po wyciskaniu soku kurkumy czy zieleniny I co ważne! Możesz zrobić większą porcję, tak żeby zapas wystarczył na kilka dni a nawet tydzień.Shot z imbiru trzyma dzielnie formę przez tydzień, nie ciemnieje i nie traci smaku. Ani trochę.

PRZEPIS NA SOK Z IMBIRU

Składniki (na ok. 400 ml soku):
  • 50g kłącza świeżego imbiru
  • 3 jabłka, twarde i soczyste
  • 2 cytryn
  • JAK ZROBIĆ SHOT Z IMBIRU?

    • Umyj jabłka i imbir, a cytryny obierz ze skórki.
    • Pokrój składniki na kawałki i wyciśnij z nich sok wkładając je do wyciskarki na przemian (dzięki temu wyciskarka sprawniej będzie wyciskała sok)
    • Przelej do butelki i przechowuj w lodówce max. tydzień.

    • Mój sok już w butelce jest w lodówce .Rodzice byli testerami smaku 
    • i nawet smakowało  więc POLECAM!!!




Brak komentarzy: