SOK Z IMBIRU CZYLI SHOT KTÓRY DAJE KOPA LEPIEJ NIŻ KAWA
Sok z imbiru to propozycja nie tylko dla fanów imbiru i zdrowych shotów ale też wszystkich osób, którym brakuje czasu na wyciskanie soku.
Przygotowanie tego imbirowego shota zajmuje kilka minut. Mycie wyciskarki to również pestka w porównaniu z myciem wyciskarki po wyciskaniu soku kurkumy czy zieleniny I co ważne! Możesz zrobić większą porcję, tak żeby zapas wystarczył na kilka dni a nawet tydzień.Shot z imbiru trzyma dzielnie formę przez tydzień, nie ciemnieje i nie traci smaku. Ani trochę.
PRZEPIS NA SOK Z IMBIRU
Składniki (na ok. 400 ml soku):
- 50g kłącza świeżego imbiru
- 3 jabłka, twarde i soczyste
- 2 cytryn
- JAK ZROBIĆ SHOT Z IMBIRU?
- Umyj jabłka i imbir, a cytryny obierz ze skórki.
- Pokrój składniki na kawałki i wyciśnij z nich sok wkładając je do wyciskarki na przemian (dzięki temu wyciskarka sprawniej będzie wyciskała sok)
- Przelej do butelki i przechowuj w lodówce max. tydzień.
- Mój sok już w butelce jest w lodówce .Rodzice byli testerami smaku
- i nawet smakowało więc POLECAM!!!
Brak komentarzy: